U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunieleden in schijnwerper gezet door Koningin, minister en staatssecretaris
In het kader van de Dag van de Ondernemer zijn in de verschillende Metaalunie districten allerlei activiteiten georganiseerd. Zo werden in Zuid-Holland drie lidbedrijven bezocht. Boeg bv en Boeg Nautic (Scheveningen) werd bezocht door Koningin Maxima, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Kaag kwam op bezoek bij Thermo Electra (Pijnacker) en Heemskerk Fijnmechanica (Waddinxveen) werd bezocht door staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van ’t Wout. Daarnaast had de Koningin speciale aandacht voor alle ondernemers.

Koningin Máxima kreeg bij scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg naast uitleg over een machine die zeewier kan zaaien en oogsten, een rondleiding op haringkotter Noordster waar met ondernemers werd gesproken over de impact van de coronacrisis. Minister Kaag sprak bij Thermo Electra met de derde generatie ondernemers. Het bedrijf is opgericht door de opa van huidige directie, te weten Claudia van Leeuwen en Michael Onstenk. De minister was verrast dat een mkb-familiebedrijf uit Pijnacker temperatuursensoren maakt, die over de hele wereld in de industrie en bij onderzoek wordt toegepast. Ze sprak haar bewondering uit dat er zulke bijzondere producten in Nederland worden gemaakt.Staatssecretaris Van ’t Wout bracht een digitaal bezoek aan het hightechbedrijf Heemskerk Fijnmechanica in Waddinxveen. Michel Heemskerk leidde met een camera de staatssecretaris door zijn bedrijf. De staatssecretaris keek vanachter zijn computer vol bewondering naar de gedigitaliseerde werkplaats vol high tech machines en robots, waar cobot en mens samenwerken. De staatssecretaris gaf aan dat het goed was om van ondernemers zelf te horen hoe het gaat in coronatijd en hoe zij hun personeel ondersteunen, bijvoorbeeld bij geldzorgen.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl