U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf 1 januari 2021 moet er bij handel met het Verenigd Koninkrijk aangifte voor invoer en uitvoer worden gedaan. Omdat hiervoor veel informatie moet worden uitgewisseld, is het aan te raden hierover duidelijke afspraken te maken met uw handelspartners. Organisaties evofenedex, ACN en TLN/FENEX hebben een slimme brexit-tool gelanceerd om u hierbij te helpen.

De douaneformaliteiten kunnen worden uitbesteed aan een douane-expediteur, maar die heeft hiervoor een heldere opdracht nodig. De nieuwe tool geeft in één oogopslag inzicht in alle noodzakelijke informatie. Zo legt u met deze tool de basis voor duidelijke afspraken tussen uw bedrijf en de expediteur. Het online formulier stelt de partijen in staat de informatie te delen, die nodig is voor een douaneaangifte en de logistieke activiteiten.

Na het invullen van de relevante vragen ontvangt de ondernemer een maatwerkoverzicht met de specifieke informatie die nodig is. Dit overzicht kan vervolgens gedeeld worden met de klant of gebruikt worden om offertes op te vragen bij diverse expediteurs. Zo hebben beide partijen een duidelijk overzicht van de te verwachten werkzaamheden. De Brexit-tool is gratis beschikbaar voor alle bedrijven.

> Ga naar de tool of lees meer op de website van Evofenedex.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl