U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Binnenkort verschijnt de update Duitse minimumloon. Meld u alvast gratis aan om de update te ontvangen zodra er meer bekend is via metaal.werkduitsland.nl/minimumloonIoon de nieuwe update staan de minimumlonen 2021 voor Metaalunieleden specifieke werkzaamheden zoals o.a. machinebouw, elektro en metaalbouw.

Wanneer u werk uitvoert in Duitsland dient u uw werknemers minimaal het loon uit te betalen wat in Duitsland geldt voor hetzelfde werk. Voor werkzaamheden in de metaalsector is van belang welke werkzaamheden in Duitsland worden uitgevoerd. Dit heeft te maken met Europese afspraken. Omdat de indeling van sectoren en dus cao’s anders is in Duitsland dan in Nederland, dient u eerst vast te stellen onder welke sector het type werk valt wat u in Duitsland gaat uitvoeren.

Controles op de werklocatie in Duitsland
U bent aansprakelijk voor overtredingen van onderaannemers, zzp’ers, uitzendkrachten en onderaannemers van onderaannemers. Naast het betalen van het Duitse minimumloon loon is een uitgebreid Duitsland dossier voor werknemers én onderaannemers verplicht. Controleurs van de Duitse douane komen onaangekondigd op de werklocatie. Per werknemer dient een dossier aan bewijsstukken aanwezig te zijn waaruit blijkt dat de werknemer aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Een overtreding is duur, er wordt ook echt gecontroleerd en boetes uitgedeeld. Maximaal € 30.000,- boete voor overtreding administratieve verplichtingen en maximaal € 500.000,- boete voor overtreding loon- en vakantierechten.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met een adviseur Ondernemen, Economie & Fiscaliteit, 030-605.33.44 of bedrec@metaalunie.nl
Met vragen kunt u ook terecht bij onze Duitsland helpdesk voor vragen over werken in Duitsland, Stichting Nedubex, via info@nedubex.nl of 070-2500079, en kijk ook op www.nedubex.nl.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ondernemerszonnetje

> Lees meer.