U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
OOM lanceert crisispakket 2.0

Met een aantal extra vergoedingen en diensten helpt OOM ondernemers in de metaalbewerking om juist nu te blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers.


Door corona blijven de vooruitzichten, ook in economisch perspectief, onzeker. Een van de gevolgen is, dat bij veel bedrijven de scholing van medewerkers onder druk komt te staan. Toch is het belangrijk om te blijven investeren in de opleiding van vakmensen, om de wendbaarheid van je bedrijf te vergroten en kansen te kunnen pakken zodra die zich voordoen.

Om ondernemers daarbij te helpen is het OOM-crisispakket 2.0 samengesteld. Het omvat een tijdelijke verhoging van de Persoonlijke TrainingsToelage (PTT) en de nieuwe regeling ‘Doorstart’, gecombineerd met eerdere crisismaatregelen van OOM.

Tijdelijke verhoging PTT
De PTT is een tegemoetkoming in de scholingskosten van medewerkers. Deze bijdrage wordt nu tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober en 1 juli 2021 vergoedt OOM 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Kijk hier voor de voorwaarden.

Doorstart
Om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden, is de Doorstart ontwikkeld. Met deze nieuwe, tijdelijke regeling kunnen werknemers van een OOM-bedrijf die worden ontslagen of waarvan het tijdelijk dienstverband niet wordt verlengd, tot 6 maanden na uitdiensttreding gebruik maken van de OOM-dienstverlening. Op die manier zijn ze in de gelegenheid hun vakkennis te vergroten of nieuwe vaardigheden op te doen voor een toekomstige functie, waarbij je kunt denken aan een beroepen in de metaalbewerking, waarvoor een tekort aan vakmensen is.

De Doorstart wordt aangevraagd door de werknemer bij een van de OOM-regiomanagers, die samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) opstelt. De maximale vergoeding voor externe scholing is € 2.250 (inclusief btw) en kan worden aangevuld met een vergoeding voor een assessment.

Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden en beginnen met een Persoonlijk OpleidingsPlan, eventueel voorafgegaan door een assessment. De scholing kan wegens nog door te voeren wijzigingen in het Belastingplan 2021 plaatsvinden na 1 januari 2021. Doorstarttrajecten zijn beschikbaar tot het maximale aantal van 250 deelnemers is bereikt, want voor dit budget geldt: OP=OP. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.

> Bekijk de overige onderdelen van het OOM crisispakket.

Bron: MetaalNieuws

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl