U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Groter deel van de BIK naar het mkb dankzij Tweede Kamer
De Tweede Kamer heeft ingestemd met een amendement van VVD-Kamerlid Helma Lodders waarbij de percentages van de Baangerelateerde Investeringskorting zijn aangepast. De korting voor investeringen tot 5 miljoen gaat hierdoor omhoog van 3 naar 3,9 procent. Hiermee komt 65 procent van de BIK-regeling terecht bij het mkb, eerder was dat 59 procent.

Groei en behoud van banen
MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof vroeg eerder in een hoorzitting van de Tweede Kamer al aandacht voor de toegankelijkheid van de BIK voor het mkb. ‘Ik ben blij met deze aanpassing, hiermee ontstaat voor veel ondernemers een grotere impuls om te investeren’, aldus Vonhof. ‘Dat is van groot belang voor toekomstige economische groei en behoud van banen en daarmee goed voor Nederland.’

Investerend uit crisis
De indieners van het amendement, zeven fracties in totaal, vinden dat Nederland investerend de crisis uit moet komen. De investeringen van het bedrijfsleven zijn daarvoor cruciaal en die blijven nu flink achter tijdens de crisis. Hogere investeringen zorgen voor een minder diepe crisis en sneller economisch herstel.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl