U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Met nog maar nauwelijks 50 dagen te gaan totdat het VK zich definitief losmaakt van de EU, is het zicht op een deal nog altijd niet veel dichterbij gekomen. Eerder deze week werden leden van de Metaalunie door verschillende sprekers tijdens een goedbezocht webinar bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de Brexit en de maatregelen die bedrijven genomen zouden moeten hebben om zich te wapenen tegen de veranderingen die op stapel staan in het zakendoen met het VK. Inmiddels is Joe Biden, een felle anti-Brexiteer, verkozen als nieuwe president van de VS. Het valt te verwachten dat hij meer toenadering naar Europa zal zoeken dan zijn voorganger deed. Hiermee neemt voor Premier Johnson in het VK de noodzaak toe om niet alleen te komen te staan en toch een goede deal met de EU te beklinken. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie halen de deadline voor de afronding van de Brexit-onderhandelingen voor de deadline van half november echter waarschijnlijk niet. Desondanks zullen de gesprekken tot het eind van deze week doorgaan. Het is nog steeds de bedoeling dat er een overeenkomst wordt gesloten over de handel tussen de EU en het VK. De onderhandelingen zijn nog niet spaak gelopen. Maar zoals in het hele Brexit-traject al het geval is: het kan nog alle kanten op.

We houden u op de hoogte!

NBCC, Steunpunt VK van Metaalunie, Michiel van Deursen

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ondernemerszonnetje

> Lees meer.