U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Campagne lichamelijke belasting ‘Hoe TOP werk jij?’
Om aandacht te vragen voor de preventie van lichamelijke belasting op de werkvloer, zijn het Programma Preventie Beroepsziekten van het ministerie van SZW en Focal Point Nederland (FOP) de campagne gestart 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!' voor werknemers in de verschillende sectoren. Koninklijke Metaalunie is partner van deze campagne.

Ieder jaar telt Nederland 113.000 werknemers met een beroepsziekte die veroorzaakt wordt door een te hoge lichamelijke belasting tijdens het werk. Daardoor zijn er in Nederland naar schatting in totaal 460.000 mensen met een beroepsziekte aan het bewegingsapparaat. Voor een groot deel betreft het aandoeningen aan arm, nek, schouder en rug. Fysieke belasting is ook een veel voorkomende oorzaak van ziekteverzuim in de metaal.

“Naast het persoonlijk leed zijn de kosten van dit werk gerelateerde verzuim voor ondernemers groot”, zegt Debbie van Motman, beleidsmedewerker Arbo bij Metaalunie. “Preventie van lichamelijke belasting is dus van groot belang. Het levert niet alleen behoud van goede gezondheid en betere inzetbaarheid van werknemers op, het beperkt ook de verzuimkosten en arbeidsongeschiktheid.”

Voor ondernemers binnen de metaalbewerking heeft Metaalunie middels het samenwerkingsverband 5xbeter de Verbetercheck Fysieke Belasting ontwikkeld. Met deze verbetercheck en de bijbehorende hulpmiddelen kunnen ondernemers de risico’s van fysieke belasting inventariseren en minimaliseren. 
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl