U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het lijkt deze herfst een en al somberheid. De dagen zijn grijs en de maatregelen aangescherpt. Zelfs als de zon doorbreekt kunnen we daar niet meer met een herfstbokje op het terras van genieten. En de nabije toekomst ziet er niet al te vrolijk uit volgens alle deskundigen. Een lange economische winter ligt in het verschiet. Het einde van de donkere coronatunnel lijkt weer verder weg dan ooit.

Tot zover de sombere geluiden. Want ook in deze tijd gebeuren er volop mooie dingen in de maakindustrie. Je hoeft alleen maar op LinkedIn te kijken en je ziet dagelijks de mooiste opdrachten, producten en innovaties voorbijkomen. Want ondanks alle somberte, hebben mkb-metaalondernemers hun schouders er weer onder gezet. En gaan ze de uitdagingen die op hen afkomen voortvarend aan.

En juist dat biedt een prima tegenwicht in deze tijd. Maar het is ook een signaal dat stilstaan geen optie is en we zelf onze toekomst kleur moeten geven. En dat kan, alleen laten we het nog te weinig zien. Er zijn meer dan voldoende ondernemers die iets moois hebben bedacht en gemaakt. Alleen zijn ze vaak te bescheiden om dit te delen met de rest van Nederland. En dat terwijl juist in deze tijd positieve berichten extra welkom zijn. Om anderen te laten zien hoe je vooruit kunt komen, succesvolle stappen kunt maken, ook met tegenwind. Ter inspiratie naar anderen.

En succes delen is ook succes genereren: wie wil er nu geen zaken doen met een winnaar? Dat is ook een van de redenen waarom wij de Metaalunie Smart Manufacturing Award in het leven hebben geroepen. Samen laten we zien hoe mooi en innovatief het MKB-metaal is. Samen delen we succesverhalen. En dat het winnen van de Award impact heeft, blijkt bij alle winnaars van de afgelopen jaren. Bij al die bedrijven heeft de Award zelf een prominente plek gekregen in het bedrijf en is men nog altijd trots op het winnen ervan. Om maar niet te spreken over de enorme publiciteit die het winnen van die Award heeft opgeleverd. Inschrijven voor de editie van 2021 kan nog, dus doe ook mee! Zo geven wij samen de herfst kleur! En wie weet staat u dan ergens in het voorjaar van 2021 als winnaar met een grote bos bloemen te stralen!


Jos Kleiboer
Directeur Beleid


> Aanmelden voor de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021.


Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma / Directie         

Wereld te winnen

> Lees meer.