U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Werk-privé balans van medewerkers? Denk ook aan mantelzorg!

Thuis goed = werk goed. Bijna één op de vier werknemers heeft mantelzorgtaken. Dat werkt door in elk bedrijf. De toenemende (mantel)zorgtaken maken dat werknemers fysiek en psychisch meer druk en stress ervaren. Dit beïnvloedt prestaties en inzetbaarheid van medewerkers.

Er is veel mogelijk om de risico’s als gevolg van mantelzorg te beperken en de inzetbaarheid te borgen. Juist nu, in deze tijd waar (thuis)werken en mantelzorg actueler is dan ooit. Maak daarom mantelzorg actief bespreekbaar in jouw bedrijf.

Beter voorkomen dan genezen
Waarom is het bespreekbaar maken zo belangrijk? Mantelzorg kan iedereen overkomen, we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Wanneer je mantelzorgvriendelijk werkt, voorkom je uitval, een hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Door bespreekbaar te maken wat er speelt thuis, kunnen werkbare oplossingen gevonden worden waarbij werk én de zorg thuis doorgaat. Het ministerie van VWS stimuleert mantelzorgers om over hun zorgen te praten of hulp te zoeken.

De combinatie van werk en mantelzorg is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid en de werk- privébalans. Bekijk voor meer informatie www.jongenveer.nl en lees de factsheet onderaan deze pagina.


Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl