U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Geen mkb drempel BIK-regeling
“Om uit de crisis te komen weten ondernemers dat ze moeten innoveren. Dat moeten ze doen met hun producten en hun bedrijfsprocessen. Daarvoor heeft de regering een regeling aangekondigd, de BIK-regeling. Ik pleit ervoor dat er geen drempel komt en dat daarmee de regeling ook voor kleine bedrijven hanteerbaar en toepasbaar is.” Aldus Metaalunievoorzitter Fried Kaanen in een videoboodschap aan premier Rutte die te gast was op het alternatieve jaarcongres van MKB-Nederland.

Rutte juicht innovatieve oplossingen om meer mogelijk te maken in horeca, evenementen en andere sectoren toe, maar eerst moeten de besmettingscijfers omlaag. De minister-president zat een uur lang aan tafel in de Malietoren in Den Haag, waar hij – uiteraard op afstand – open in gesprek ging met MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof en ondernemers uit diverse branches over corona en de gevolgen daarvan voor het mkb. Ook reageerde hij op vragen die via de chatservice binnen kwamen van ondernemers (meer dan duizend) die het alternatieve jaarcongres van MKB-Nederland via de livestream volgden.

Oplossingen
Vonhof wilde het met de premier vooral hebben over oplossingen. ‘Ondernemers kunnen onderdeel zijn van de oplossing’, zei Vonhof. ‘Wij zijn in gesprek met onze branches en de overheid om met een optelsom van ruimte, aantallen, ventilatie en andere variabelen toch meer mogelijk te maken, zodat mensen elkaar toch kunnen ontmoeten zonder risico’s.’ Van het kabinet vroeg hij om een oplossing voor de duizenden ondernemers die nog altijd niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen en om maatwerk voor de zwaarst getroffen bedrijven en branches. Ook moet er snel een time-out- en stopregeling komen, die moeten voorkomen dat ondernemers (ook) persoonlijk failliet gaan.

 

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl