U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Productie industrie 4 procent lager in augustus
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus 4,0 procent lager dan in augustus 2019, maakt het CBS bekend. De daling is kleiner dan in de voorgaande vier maanden. Van juli op augustus 2020 steeg de productie met 0,7 procent. Het producentenvertrouwen industrie verbeterde in september voor de vijfde maand op rij.

Ruim twee derde van de bedrijfsklassen in de industrie produceerden in augustus opnieuw minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In iets meer dan de helft van die branches was de krimp wel kleiner dan een maand eerder. Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie kromp de productie van de branche reparatie en installatie van machines het sterkst.In september waren industriële ondernemers voor de vijfde maand op rij minder negatief. Ondernemers waren vooral minder negatief over de orderportefeuille.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Ook in Duitsland was het vertrouwen van de industriële producenten (Ifo-index) in september voor de vijfde maand op rij minder negatief dan in de voorgaande maand. Zowel de stemming over de huidige bedrijvigheid als de verwachting over de komende maanden verbeterde. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie kromp volgens Destatis in augustus met bijna 12 procent in vergelijking met een jaar eerder. De krimp is even groot als een maand eerder.

> Binnenkort komt Metaalunie met eigen cijfers over het MKB-metaal.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl