U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf 27 september 2020 moeten veel organisaties UBO’s gaan inschrijven in een nieuw register. Wat is een UBO precies, en wat betekent dit voor uw bedrijf?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. Dit zijn personen die (mede) bepalen welke beslissingen er binnen de organisatie worden genomen, bijvoorbeeld omdat ze een groot deel van de aandelen bezitten. Door middel van Europese regelgeving moet het eenvoudiger zijn om te achterhalen wie er aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht, om zo criminaliteit zoals witwassen en fraude te voorkomen. Om die reden moeten alle UBO’s in een register worden opgenomen voor 27 maart 2022.

Vanaf 27 september 2020 is het register beschikbaar. Vanaf die datum moeten UBO’s van onder andere nv’s en bv’s dan ingeschreven worden in het UBO-register. Eenmanszaken hebben geen registratieplicht. Wellicht ontvangt u over uw verplichting tot inschrijving nog een bericht van de KVK, maar u hoeft dit bericht niet af te wachten.

De eenvoudigste manier is om u in te schrijven via de website van de KVK. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Zie www.kvk.nl/ubo.

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met één van de adviseurs van de afdeling Bedrijfsjuridisch advies via 030-605 33 44 of bj@metaalunie.nl.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl