U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf 7 oktober moeten ondernemers hun aanvraag NOW 1.0 verantwoorden aan uitkeringsinstelling UWV, eventueel met hulp van een boekhouder, fiscalist of accountant. Vooral de accountant is in staat om zekerheid te verschaffen over de rechtmatigheid van de subsidie. De controle vindt plaats aan de hand van een opgesteld accountantsprotocol.

Van de 139.000 aanvragen vallen er 90.000 al buiten het bereik van accountants, omdat een controle van een UWV hier volstaat, vindt minister Koolmees. Daarbij gaat het om ondernemingen die een voorschot hebben ontvangen van maximaal €20.000,-.

Vervolgens is er een middengroep gedefinieerd van ondernemers die een voorschot tussen de €20.000 en €100.000 hebben ontvangen. Die ondernemers moeten een zogeheten derdenverklaring laten opstellen door een boekhouder, fiscalist of accountant. Die verklaring moet voor 24 maart 2021 zijn ingeleverd.

De laatste categorie moet voor 30 juni 2021 de controle hebben laten uitvoeren. Het gaat om bedrijven die €100.000 voorschot of meer hebben ontvangen en die daarom allemaal een accountant moeten inschakelen. De controles zijn zo ingericht dat ze deels kunnen samenvallen met het regulier controlewerk.

> Download hieronder het accountantsprotocol of lees de Kamerbrief over dit onderwerp.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.