U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Belastinguitstel eindigt op 1 januari 2021
Ondernemers kunnen tot uiterlijk 1 oktober 2020 uitstel van belasting aanvragen of verlenging van uitstel aanvragen. Daarmee loopt voor alle ondernemers het uitstel uiterlijk op 1 januari 2021 af.

Aflossingsregeling opgebouwde belastingschuld
Ondernemers krijgen een betalingsregeling aangeboden van de Belastingdienst waarmee ze tot 1 januari 2023 iedere maand een vast bedrag terugbetalen. Als de periode van twee jaar te kort is, zal de Belastingdienst samen met de ondernemer kijken of een maatwerkoplossing mogelijk is op basis van bestaand beleid. Uiteraard is het mogelijk eerder af te lossen als de ondernemer dit wil.

De tijdelijke verlaging van invorderingsrente naar 0,01% wordt verlengd tot en met 31 december 2021. Zo hebben ondernemers de komende tijd vrijwel geen kosten bovenop de belastingschuld die ze aan het aflossen zijn.

De belastingrente gaat echter per 1 oktober 2020 (voor zowel IB ondernemers en BV’s) naar 4%, omdat dit een prikkel is om op tijd aangifte te doen.

Metaalunieleden kunnen voor meer informatie contact opnemen met een van de Ledenadviseurs van Team Ondernemen Economie en Fiscaliteit (030-6053344) of stuur een mail naar bedrec@metaalunie.nl

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.