U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Compensatie transitievergoeding bij ontslag langdurige arbeidsongeschiktheid
Vanaf 1 april 2020 is het voor werkgevers mogelijk om compensatie aan te vragen voor transitievergoedingen die zijn betaald aan werknemers van wie het dienstverband wegens langdurige arbeidsongeschiktheid is/wordt beëindigd.

De regels met betrekking tot de aanvraag en verstrekking van de compensatie zijn vastgelegd in de “Regeling compensatie transitievergoeding”. Ga voor de regeling naar www.uwv.nl > Werkgevers > Werkgever en ontslag > Compensatie transitievergoeding bij ontslag langdurige arbeidsongeschiktheid.

Let op :
De datum van de betaling van de transitievergoeding bepaalt tot wanneer u compensatie kunt aanvragen:
Is de transitievergoeding volledig betaald voor 1 april 2020? Dan kunt u uw aanvraag doen tot en met 30 september 2020.

Is de transitievergoeding volledig betaald op of na 1 april 2020? Dan moet u uw aanvraag doen binnen 6 maanden nadat u de transitievergoeding heeft betaald.


Meer weten?

Voor meer informatie over de regeling of het beëindigen van het dienstverband met een arbeidsongeschikte werknemer (na 104 weken) kunt u contact met ons opnemen via Sociaaljuridisch advies, 030-605 33 44 of sj@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl