U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Zeer forse krimp investeringen in mei
In mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 18,8% kleiner dan in mei 2019, meldt het CBS. Dat is de grootste daling sinds het begin van de reeks in 2004. De krimp is vooral toe te schrijven aan lagere investeringen in gebouwen, personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens e.d. en machines. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei 2020 heeft drie werkdagen minder dan mei 2019.

De omstandigheden voor investeringen zijn in juli ongunstiger dan in mei volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt doordat de jaar-op-jaarkrimp van de export groter was en de ondernemers in de industrie negatiever waren over hun orderpositie.

Uit de binnenkort te verschijnen Metaalunie Economische Barometer van het MKB-metaal blijkt dat de investeringsbereidheid eind juni minder negatief is dan aan het einde van het eerste kwartaal.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.