U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Sterke afname export transportmiddelen
Het volume van de goederenexport was in mei 11,8% kleiner dan in mei 2019, meldt het CBS. De krimp is kleiner dan in april. In mei zijn er vooral minder transportmiddelen en aardolieproducten uitgevoerd. De daling van de export Nederlands fabricaat was groter dan die van de wederuitvoer. Het volume van de import was in mei 7,6 procent kleiner dan een jaar eerder. Er werden vooral minder transportmiddelen, machines en kleding ingevoerd dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli ongunstiger dan in mei. Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse industriële productie groter was. Verder was van zowel Nederlandse als Europese industriële ondernemers het oordeel over hun buitenlandse orderpositie negatiever. Het vertrouwen van Duitse en Europese ondernemers was echter minder negatief.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.