U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Tweede aanvraagperiode NOW gestart
De tweede aanvraagperiode van de zogeheten Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is ingegaan. Werkgevers kunnen vanaf 6 juli opnieuw een tegemoetkoming NOW aanvragen bij UWV. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers doorbetalen. Elke werkgever kan NOW aanvragen; het maakt niet uit of hij eerder al NOW heeft aangevraagd. De tegemoetkoming is aan te vragen tot en met 31 augustus 2020. Deze tegemoetkoming NOW is voor een periode van 4 maanden: juni, juli, augustus en september.

Realistische inschatting belangrijk
Voor een snelle afhandeling is wel van belang dat werkgevers de aanvraag in één keer goed en volledig invullen. Om werkgevers daarbij te ondersteunen is op de website van UWV naast relevante informatie onder andere een checklist te vinden met de benodigde gegevens.

Om werkgevers te ondersteunen bij die realistische inschatting is er de rekenhulp omzetverlies (rekenhulpomzetverlies.nl), waarmee het percentage aan omzetverlies over een periode van vier maanden berekend kan worden. Deze rekenhulp is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en UWV. Daarnaast is een online simulatiemodel beschikbaar dat laat zien wat de gevolgen van een dalende loonsom zijn voor de uiteindelijke afrekening. Zie de simulatietool NOW.

Hier vindt u uitgebreide informatie over de regeling en instructievideo’s: 
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Waar een wil is ...

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl