U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De zomer is weer begonnen. Normaal een periode waarop de vakantieverhalen de boventoon voeren. Op dit moment is er echter veel onzeker, zeker of vakantielanden toegankelijk zijn en of er ook daadwerkelijk ‘vakantie’ kan worden gevierd. Het leven komt overal stap voor stap weer op gang, maar terug naar normale tijden gaat langzaam.

Politiek gezien is inmiddels het reces ingegaan, al komt de Tweede Kamer nog terug om over het bereikte pensioenakkoord te praten en de bijbehorende eerste stappen in de aanpassing van de wetgeving te bespreken. In de politiek bereidt iedereen zich voor op een sobere Prinsjesdag, vooruitlopend op de verkiezingen in maart volgend jaar. Toch is het wel van belang om te zien hoe het huishoudboekje voor volgend jaar er uit gaat zien, nu er dit jaar ontzettend veel maatregelen zijn genomen met financiële gevolgen. Het is zaak om eerst de Nederlandse economie weer op gang te helpen, voordat er wordt gewerkt aan het weer op orde brengen van het begrotingstekort. Een goede investeringsagenda voor de maakindustrie voor 2021, met aandacht voor procesinnovatie om de productiviteit te vergroten is daarbij onmisbaar, hebben wij aan de politiek laten weten.

Nadat medio maart veel economische activiteit stil kwam te liggen, komt deze nu weer op gang. In economische termen lijkt het herstel echter een ‘U’ vorm te hebben in plaats van een ‘V’ vorm. De vakantieperiode is altijd een wat rustige periode, maar dit jaar is het extra spannend hoe de economie eind augustus weer op gang komt. Gaat dat met horten en stoten of gaan we stevig op het gas om in te halen wat in het eerste half jaar niet geproduceerd is?

Het zijn daarom niet alleen ontspannende tijden, maar ook wel spannende tijden voor de periode daarna. Daarom wensen wij iedereen een ontspannen zomerperiode, om daarna klaar te staan om het najaar stevig beet te pakken en volop productief te zijn.

Bert Jaarsma
Directeur Organisatie


Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.