U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Of u nu zaken doet met het Verenigd Koninkrijk of niet, de Brexit kan impact hebben op elk bedrijf, ook al vermoedt u dat in eerste instantie niet. Gebruik de Brexit impactscan om onvermoede effecten voor uw bedrijf te ontdekken. Zoals in uw toeleveringsketen, voor uw buitenlandse personeel, of voor de EU oorsprong van uw producten.

Bereidt u voor op Brexit
Het Verenigd Koninkrijk - Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland - heeft op 1 februari 2020 definitief de Europese Unie (EU) verlaten. Op dit moment geldt nog een transitieperiode waarin alles nog bij het oude blijft,tot en met 31 december 2020. Dan stapt het VK ook echt uit de interne markt en de douane unie. Door dit vertrek wordt het Verenigd Koninkrijk een land buiten de EU en gaan andere handelsafspraken gelden. Denk bijvoorbeeld aan douanecontroles, voorschriften voor in- en uitvoer van producten en kwaliteitseisen.

Of er nu een deal komt of dat het een harde Brexit wordt zonder afspraken, duidelijk is dat het gevolgen heeft voor bedrijven in Nederland en het kan ook úw bedrijf raken. Het is daarom zaak maatregelen te treffen en in elk geval de mogelijke impact van Brexit vast te stellen. Deze scan helpt u in kaart te brengen wat u aan voorbereiding kunt doen en waar u bij stil moet staan.

> Naar de Impact scan.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.