U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Kickstartvoucher ondersteunt teruggelopen internationale activiteiten
Vanaf 26 juni kunnen ondernemers die met hun internationale activiteiten geraakt zijn door de coronacrisis een zogeheten Kickstartvoucher aanvragen. Met deze speciale voucher kan een externe adviseur ingehuurd worden die samen met de ondernemer op zoek gaat naar oplossingen voor de teruggelopen internationale activiteiten. De Kickstartvoucher is door nauwe betrokkenheid van Koninklijke Metaalunie tot stand gekomen.

“Wij zijn erg blij met deze regeling voor alle door corona getroffen exporterende bedrijven”, zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris internationaal ondernemen Metaalunie. “Export is voor veel mkb-bedrijven van levensbelang, die hebben daar bewust voor gekozen om juist niet alleen afhankelijk te zijn van de Nederlandse markt. Omdat corona wereldwijd heeft toegeslagen, is die keuze voor export onder druk komen te staan. Vandaar deze voucher.”

Met de Kickstartvoucher betaalt de ondernemer een adviseur naar keuze. De voucher die éénmalig aan te vragen is bij de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO), is goed voor 80% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 excl. btw. De Kickstartvouchers zijn gericht op coaching, kennisverwerking en begeleiding voor herpositionering van de internationale activiteiten van Nederlandse mkb-bedrijven die structureel internationaal actief zijn. Ondernemers kunnen het advies van of de begeleiding door een erkend deskundige inwinnen voor onder andere de optimalisatie van internationale productie, leveranciersketens en/of logistieke processen, het opstellen van een nieuw internationaal sales- en marketingplan, onderzoek naar nieuwe internationale verdienmodellen (bijvoorbeeld digitalisering) of de organisatie rondom financiën/betalingen en procesbeheer op afstand.

> Bekijk de informatie en vraag een voucher aan op de RVO site.

Wilt u hulp bij het vinden van een adviseur die het best bij u past, kunt u contact opnemen met Birgit Voorhuis, ledenservice Internationaal, internationaal@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl