U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het vakantieseizoen staat voor de deur en in Europa gaan de grenzen voor toeristen weer stap voor stap open. Opvallend is dat de landen in Europa het allemaal op hun eigen manier doen, met eigen maatregelen en verplichtingen. Er is inmiddels een heus kleurenschema opgezet met gele, oranje en rode landen. Dit lijkt heel duidelijk, maar zorgt natuurlijk ook voor verwarring.

Wij merken bij Metaalunie dat er over reizen naar het buitenland regelmatig vragen komen. Vaak gaat het dan om zakelijke reizen, die horen bij de levering van goederen. Monteurs moeten in het buitenland machines monteren en in gebruik stellen, wat vaak nauwkeurig werk is en vanuit garantie oogpunt soms niet anders kan plaatsvinden. In onze commissie buitenlandse zaken kwam dit onlangs ook aan bod. Creatieve ideeën zoals een instructiefilm voor lokale monteurs, ondersteund met een videoverbinding om mee te kunnen kijken en te adviseren, kwamen tijdens de bespreking aan bod. Als dit goed werkt in de praktijk, dan scheelt dit naar de toekomst toe veel tijd en geld. Zo biedt de huidige crisis ook weer verrassende inzichten.

Een andere vraag die de laatste tijd naar boven komt, is hoe je om moet gaan met medewerkers die op vakantie gaan naar het buitenland. Wat als medewerkers naar oranje of rode landen op vakantie willen gaan. Moet je dat verbieden? En wie draait er op voor de gevolgen als een medewerker niet terug kan keren of bij terugkeer in quarantaine moet? Dit zijn hele praktische vragen van leden waar gelukkig een gedetailleerd antwoord op mogelijk is. Op de corona-pagina van de website vindt u daarom een handleiding , die alle invalshoeken beschrijft. Tevens hebben we een concept voorlichtingsbrief voor de medewerkers gemaakt, die leden kunnen gebruiken. Want goede communicatie vooraf met medewerkers hierover is cruciaal.

Al met al blijven het verwarrende tijden, waarbij internationaal reizen nog steeds een aandachtspunt blijft, net als grensoverschrijdend handelen en zakendoen. Een kleurenschema lijkt dan makkelijk in al zijn eenvoud, maar zet het licht nog niet op groen.

Bert Jaarsma, directeur Organisatie Metaalunie

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.