U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Digitaal zakendoen in Zuid-Duitsland
De nieuwe NL Business Hub Munich (de 19e van NLinBusiness) bundelt publiek-privaat alle krachten om ondernemers goed te kunnen ondersteunen bij hun start in Zuid-Duitsland. Koninklijke Metaalunie is initiatiefnemer van NLinBusiness. “Bij het internationaal zakendoen is het heel belangrijk dat je snel aansluiting kunt vinden bij een goed en betrouwbaar lokaal netwerk. NLIB zorgt daar precies voor”, zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris internationaal ondernemen van Metaalunie.

Via de nieuwe hub vinden mkb’ers eenvoudig een lokale Duitse jurist, accountant, marktonderzoeker of gewoon een sparring partner die ervaringen deelt hoe je zaken ter plekke met succes aanpakt. De toegang tot Zuid-Duitsland voor Nederlandse mkb-ondernemers wordt door dit initiatief vergemakkelijkt doordat je van huis uit al allerlei verkenningen en onderzoek kan doen naar de mogelijkheden ter plaatse. De combinatie van de fysieke en digitale component van de hub zorgt voor versneld herstel van de bilaterale handel met onze belangrijkste handelspartner. Dit sluit naadloos aan bij de ‘Internationale Actie Agenda Covid-19’ van VNO-NCW en MKB-Nederland, waarin nadrukkelijk wordt gepleit voor een versnelde digitalisering van handelsbevorderende activiteiten.

NLinBusiness
NLinBusiness biedt hulp aan Nederlandse ondernemers om hun exportreis te laten slagen. Wereldwijd zijn veertig grootstedelijke regio’s door NLinBusiness geïdentificeerd met grote kansen en mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. NLinBusiness verzamelt alle relevante informatie om weloverwogen zaken in het buitenland te doen en houdt deze continu up-to-date. Van beurzen en events, tips en tricks tot de juiste zakenpartners.

Bekijk de website van Business Hub Munich

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl