U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
 Tijdelijke dispensatie mogelijk van loonsverhoging

Moeizaam en langdurig overleg tussen de Federatie Werkgeversorganisaties Metaal en Techniek (FWT), waar Metaalunie deel van uitmaakt, en de vakbeweging heeft tot een afspraak geleid. Bedrijven die door corona geraakt worden, kunnen dispensatie aanvragen om de loonsverhoging van 3,5% per 1 juli a.s. om te zetten naar 29 vakantie-uren. Vervolgens wordt vanaf 1 december 2020 de loonsverhoging in geld uitbetaald. “Het is teleurstellend dat dit resultaat het hoogst bereikbare blijkt te zijn na overleg met de vakbonden”, stelt Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen. “We hebben heel hard geknokt om in deze uitzonderlijke tijden de gevraagde solidariteit te krijgen, maar daar zijn wel twee partijen voor nodig met een constructieve houding.”

Volgens Kaanen hebben de vakbonden niet voldoende mee geveerd en dat geeft veel ongenoegen. Kaanen: ”Helaas blijkt het onmogelijk om de huidige cao open te breken en gemaakte afspraken aan te passen om meer te doen voor het behoud van bedrijven en werkgelegenheid. In het zakendoen verwacht je van jouw contractspartij dat die meedenkt in dit soort extreme tijden.” Volgens Kaanen geven de nu gemaakte afspraken de bedrijven wel tijdelijk wat lucht. “We houden de komende maanden de vinger aan de pols. Afhankelijk van de economische situatie gaan we zo nodig opnieuw naar de lopende cao-afspraken kijken”, aldus de Metaalunievoorzitter.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl