U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
UPDATE 14-5

Verlaging van uw voorlopige aanslag
Verwacht u een lagere winst door de uitbraak van corona en betaalt u nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen, zodat u direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor uw inkomsten.

Invorderingsrente en belastingrente
Om de liquiditeit van ondernemers te ondersteunen verlaagt het kabinet tijdelijk de invorderingsrente en belastingrente.

De invorderingsrente die ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn wordt vanaf 23 maart 2020 tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. Deze tariefsverlaging geldt voor alle belastingschulden. Als de Belastingdienst invorderingsrente moet vergoeden, blijft het tarief 4%.

Voor de betalingskorting wordt hetzelfde wettelijke percentage gebruikt als voor de invorderingsrente, waardoor de verlaging ertoe leidt dat belastingschuldigen nagenoeg geen aanspraak meer kunnen maken op betalingskorting.

Belastingrente wordt berekend als een aanslag te laat kan worden vastgesteld, bijvoorbeeld omdat de aangifte niet op tijd of niet voor het juiste bedrag wordt ingediend. Het tarief van de belastingrente bedraagt op 17 maart 2020 8% voor de vennootschapsbelasting en 4% voor de overige belastingen. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt zowel als belastingrente moet worden betaald als wanneer deze wordt ontvangen. De belastingrente wordt voor de meeste belastingen, uitgezonderd voor de inkomstenbelasting, met ingang van 1 juni 2020 tijdelijk verlaagd naar 0,01%. Voor de inkomstenbelasting geldt dat de verlaging met ingang van 1 juli 2020 plaatsvinden.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

We zijn er bijna ..

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl