U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk
Koninklijke Metaalunie en FME hebben voor de lidbedrijven een praktische handreiking opgesteld voor de toepassing van de op dit moment geldende RIVM-voorschriften. De maatregelen die de overheid heeft ingesteld bieden bescherming, maar maken het in een aantal gevallen ingewikkelder om operationele werkzaamheden uit te voeren. De handreiking vertaalt als het ware de maatregelen naar de werkvloer waarbij de RIVM-regels nog steeds uitgangspunt zijn.

“De verantwoordelijkheid om enerzijds de verspreiding van het virus tegen te gaan en anderzijds veilig door te kunnen werken is van iedereen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het virus zich niet verspreidt maar ook niet per direct alle werkzaamheden stil hoeven te vallen”, zegt Metaalunievoorzitter Fried Kaanen.

“Veel komt voort uit gezond verstand. Maak gebruik van looplijnen, instructieposters en pictogrammen. Scherm plekken waar mensen dichtbij elkaar komen voldoende af en zorg dat er voldoende hygiënemiddelen voorhanden zijn. Veel hangt af van duidelijk communiceren, verantwoordelijkheidsgevoel, motivatie en inbreng van medewerkers.”

> Bekijk de handreiking en bijbehorende checklists.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

We zijn er bijna ..

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl