U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
UPDATE 3JUNI

IB ondernemers (met een rechtsvorm eenmanszaak of VOF) hebben recht op verschillende soorten belastingfaciliteiten in de inkomstenbelasting als ze voldoen aan het zogenoemde urencriterium. Dit geldt onder andere voor de zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve.


1225 uren per jaar
Een onderdeel van het urencriterium is dat een ondernemer minimaal 1225 uur per jaar aan zijn onderneming moet besteden. Het kabinet heeft besloten dit aan te passen voor het kalenderjaar 2020.

Om te voorkomen dat ondernemers het recht op belastingfaciliteiten verliezen zal de Belastingdienst er van 1 maart 2020 t/m 30 september 2020 van uitgaan dat ondernemers altijd minimaal 24 uren per week aan hun onderneming hebben besteed, ook als ze die uren door de coronacrisis niet daadwerkelijk hebben besteed.

Voor seizoengebonden ondernemers geldt een aanvullende regeling als de piek van hun werkzaamheden in de genoemde periode valt. Zij worden geacht het aantal uren te hebben besteed in deze periode zoals zij dat ook in andere jaren plegen te doen. De ondernemer kan dan met behulp van de administratie van vorig jaar inschatten hoeveel uren hij aan de onderneming heeft besteed in de periode van 1 maart 2019 tot en met 30 september 2019 en zo ook beoordelen of hij in 2020 aan het urencriterium voldoet. De precieze uitwerking wordt nog bekend gemaakt in een beleidsbesluit.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

We zijn er bijna ..

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl