U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Regeling Tegemoetkoming getroffen ondernemers uitgebreid
Metaalunie lobby leidt tot aanpassing lijst SBI codes

Het kabinet heeft de lijst met SBI-codes van bedrijven die aanspraak kunnen maken op de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID 19 (TOGS) uitgebreid. Dankzij onder meer actieve lobby van Koninklijke Metaalunie, mede namens de Metaaluniebranchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) kunnen nu ook jachtverhuur- en jachthavenbedrijven (SBI-codes 772.1 en 93291) aanspraak maken op de regeling.


Door de maatregelen ter beperking van recreatievaart die in verschillende veiligheidsregio’s zijn genomen, was er alle reden dat met name ook jachtverhuur- en jachthavenbedrijven aanspraak zouden kunnen maken op deze tegemoetkomingsregeling. Daarbij komt dat de veelal buitenlandse huurders van kajuitboten en charterschepen door reisbeperkingen in eigen land vaak al niet eens op de plaats van de jachtverhuurder kunnen komen. De sector ondervindt als gevolg van de maatregelen ontzettend veel economische gevolgen. Verhuurde schepen liggen ongebruikt voor de kant. Het gebruik kunnen maken van de regeling is voor de ondernemers in deze branche dan ook cruciaal.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

In slechte tijden goede daden


Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl