U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
 Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld
De invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld. De oorspronkelijke datum van 1 januari 2021 gaat niet gehaald worden. ‘De recente ontwikkelingen rond het coronavirus en de keuze van het kabinet om de genomen maatregelen voorlopig te continueren, maken dat ik samen met de bestuurlijke partners ga bezien welk uitstel van de inwerkingtredingsdatum nodig is’ schrijft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. “Koninklijke Metaalunie is blij met het uitstel”, reageert Derk Jan Meijer, Metaalunie beleidssecretaris Ruimtelijke Ontwikkeling.

Volgens Meijer heeft het bedrijfsleven met de huidige coronacrisis wel andere dingen aan haar hoofd heeft dan de invoering van een compleet nieuw ingewikkeld wettelijk stelsel als de nieuwe omgevingswetgeving. “Bovendien lobbyen wij al geruime tijd voor kwaliteit boven snelheid van de nieuwe wetgeving”, zegt Meijer. “En veel uitvoeringskwaliteit van de nieuwe omgevingswetgeving hangt af van het Digitaal Stelsel Omgevingswet, het DSO, dat het mogelijk maakt goed met de wet te kunnen werken. Dat DSO is op dit moment nog niet geschikt voor invoering van de Omgevingswet.”

Ondanks het uitstel werken de decentrale overheden, het Rijk en ICT-aanbieders ondertussen hard door aan de voorbereiding van de Omgevingswet. Ook het gezamenlijk werken aan de totstandkoming van de wet- en regelgeving gaat door. Alle partijen zien de voordelen van de Omgevingswet en zetten zich in voor een spoedige en zorgvuldige inwerkingtreding. Minister Van Veldhoven bespreekt met de rijkspartijen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen hoeveel extra tijd er nodig is om de Omgevingswet verantwoord in te laten gaan.

Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl