U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Momenteel werken werknemers zoveel mogelijk vanuit huis. Als uw medewerker in het buitenland woont en normaal bij u in Nederland werkt, maar dus tijdelijk vanwege corona in zijn huis in het buitenland werkt, dan is dit in principe van invloed op de belastingen en de sociale zekerheidspositie van de medewerker.

Voor de belastingen zal veelal gekeken moeten worden naar het verdrag dat Nederland met het desbetreffende land heeft gesloten. Nederland en Duitsland hebben inmiddels hierover een besluit genomen. > Lees meer.

Voor de sociale zekerheidspositie van deze werknemers hebben de Nederlandse sociale verzekeringsautoriteiten bevestigd dat de verzekeringsplicht vanuit Nederlands perspectief (voorlopig) niet wijzigt. Dit geldt vanuit Nederlands perspectief voor alle internationale werknemers die wonen en werken in de EU, EER en Zwitserland en die door de coronamaatregelen in een ander land moeten werken dan normaal. Hierop hoeft geen verdere actie te worden genomen.

Werknemers die als gevolg van corona tijdelijk terugkeren van buiten de EU naar Nederland en v.v.

Als uw werknemers die normaal voor u buiten de EU, EER en Zwitserland werken als gevolg van Corona tijdelijk naar Nederland zijn teruggekomen om hier te werken, kunnen zij door terugkomst naar Nederland in Nederland verplicht sociaal verzekerd worden. Deze situaties moeten apart bekeken worden.

In andere landen kunnen soortgelijke of andere fiscale en socialezekerheidsmaatregelen worden genomen. Het is dan ook raadzaam om de belasting en socialezekerheidspositie van uw medewerkers hieromtrent zorgvuldig te beoordelen.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.