U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Samen met 17 partners en de provincies Gelderland en Overijssel werkt GO4EXPORT aan het stimuleren van export voor het MKB in de regio. Koninklijke Metaalunie in district Oost en Gelre zijn een van de partners binnen dit consortium.

Door te exporteren kun je groeien. Toch vinden veel ondernemers een stap over de grens een lastige. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein.

GO4EXPORT ondersteunt Gelderse en Overijsselse MKB-ndernemers bij het zetten van de juiste stappen in het buitenland. Het programma biedt met haar partners een breed pakket aan instrumenten om ondernemers te ondersteunen bij het vinden va nieuwe afzetmarkten.

Wat kunnen de samenwerkende partners van GO4EXPORT doen voor bedrijven?

 • Handelsmissies
 • Exportvouchers en E-commerce vouchers
  Export vouchers van maximaal € 10.000,-- (eigen bijdrage van 50%) om bijvoorbeeld een onderzoek naar exportmogelijkheden te financieren. Deze vouchers vallen binnen het programma De Groeiversneller en zijn alleen beschikbaar voor ondernemers in Gelderland.
  E-commerce vouchers om online activiteiten in het buitenland te versterken. Met deze voucher maakt een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau een quickscan rond E-commercekansen bij ondernemen met het buitenland. Voor deze quickscan kunt u een voucher inzetten ter waarde van € 850,-- (hierbij is geen eigen bijdrage vereist). De E-commerce voucher is alleen beschikbaar voor ondernemers in Overijssel.
 • Kennis
  Liaisonofficiers delen hun specifieke kennis op het gebied van agrofood en HTSM in Duitsland.
 • Regionale bijeenkomsten
  GO4EXPORT is actief bij evenementen en organiseert workshops over export gericht op een bepaald land of sector: https://go4export.nl/nl/g4e-agenda
 • Ondersteuning door studenten
  In samenwerking met HAN University of Applied Science en Saxion helpt GO4EXPORT bij het vinden van studenten die u verder helpen.

Ook doorgroeien over de grens?
Wilt u ook doorgroeien over de grens? Kijk voor meer informatie over het programma op www.go4export.nl

GO4EXPORT is een exportprogramma voor ondernemers uit Gelderland en Overijssel, in opdracht van beide provincies, uitgevoerd door Oost NL in nauwe samenwerking met de volgende regionale partners: Food Valley, Health Valley, Hogeschool Saxion, HAN University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Kiemt, Koninklijke Metaalunie, MKB Deventer, Novel-T, Trade Office Zwolle, Verenigde Maakindustrie Oost, VNO-NCW Midden, World Trade Center Arnhem en Nijmegen en World Trade Center Twente.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ruimte voor ondernemen

> Lees meer.