U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Dispensatie voor verlopen VCA diploma's
Mensen van wie het VCA-diploma binnenkort verloopt of van wie het sinds 12 maart is verlopen, krijgen van de SSVV dispensatie voor een periode van maximaal drie maanden nadat de overheid de coronomaatregelen heeft ingetrokken. In de tussenperiode mogen diplomahouders tijdelijk met een verlopen diploma werken.

Dat betekent dat als de coronamaatregelen tot minimaal 1 juni van dit jaar gelden, de dispensatie dan duurt tot 1 september. Als de overheid besluit haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden te verlengen, verschuift de einddatum van de dispensatieregeling mee.

De regeling is ook van toepassing voor medewerkers die in de komende periode hun VCA-diploma moeten halen, bijvoorbeeld omdat zij net in dienst zijn getreden. De SSVV stelt hierbij wel een voorwaarde. In de diplomaloze periode moeten nieuwkomers worden begeleid door een ervaren collega met minimaal een VOL-VCA-diploma.

In heel het land zijn examens afgelast. De SSVV heeft alle examencentra en opleiders opgeroepen om hun examens en opleidingen zoveel mogelijk uit te stellen. In elk geval tot na 1 juni. Om te voorkomen dat er na de crisis een piek in de examenaanvragen ontstaat, verzoekt de SSVV mensen om hun examen op tijd in te plannen. Ook zolang het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is. Mocht het examen tegen die tijd niet kunnen doorgaan, dan kan altijd weer een nieuwe datum worden gezocht.

Met deze maatregelen wil SSVV ervoor zorgen dat het dagelijks werk zo veel mogelijk kan doorgaan, zonder dat de veiligheid op de werkvloer in het geding komt. Deze maatregelen en de meest actuele informatie kunt u terugvinden op www.ssvv.nl, www.vca.nl en www.vca.nl/coronavirus.

Heeft u vragen op het terrein van B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw stel deze aan de communicatieadviseur van SSVV, Pieter van Hofwegen via hofwegen@ssvv.nl. Iedere maandag- en woensdagochtend heeft het SSVV-bureau en de voorzitters van het Bestuur en College een overleg waarin wordt besproken hoe met de binnengekomen vragen wordt omgegaan.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.