U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
1,5 meter afstand bij het werken op de bouwplaats - hoe doe je dat?
Bouwend Nederland en Techniek Nederland hebben een voorstel voor een protocol ‘samen veilig doorwerken’ ingediend bij het Ministerie van BZK. Dit protocol wordt de komende dagen getoetst op inhoud en werkbaarheid door onder andere het RIVM en de Inspectie SZW. Een definitief protocol, dat antwoord geeft op de vraag hoe veilig kan worden doorgewerkt in de bouw- en technieksector, wordt zo snel als mogelijk gepresenteerd. Tot die tijd gelden de richtlijnen van het RIVM, die al door Bouwend Nederland en Techniek Nederland zijn toegespitst op de betreffende sectoren.

Totdat het protocol van kracht is, blijven de huidige richtlijnen gelden. Ook op de werkvloer moet zoveel als mogelijk de RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand nageleefd worden, zowel bij het vervoer naar en van de bouwplaats als op de bouwplaats zelf. Meer informatie over de huidige richtlijnen is te vinden op de websites van Bouwend Nederland en Techniek Nederland en op de vraag- en antwoordpagina die Bouwend Nederland heeft opgezet.

“Metaalunie steunt het voorstel voor veiligheidsprotocol in de bouw om economie op gang te houden van harte. Een goed initiatief van collega’s Bouwend Nederland en Techniek Nederland, samen met het ministerie, om de bouw op gang te houden. Dit houdt de bouw actief en dat is ook heel goed voor de vele aan de bouw gerelateerde Metaalunieleden”, aldus Jos Kleiboer, directeur beleid Koninklijke Metaalunie.

Bron: Bouwend Nederland

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.