U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie lobby om gevolgen corona te beperken
Naast de directe inspanningen van bijvoorbeeld de afdeling Ledenservice om Metaalunieleden te ondersteunen bij de gevolgen van het coronavirus, heeft Koninklijke Metaalunie een sterke lobby ingezet die voor maatregelen moet zorgen dat ondernemers zo min mogelijk permanente schade ondervinden van de uitbraak van het virus.

De basislobby is gericht op het op gang houden van de Nederlandse economie en het openhouden van de grenzen voor goederen en relevante medewerkers. Dit punt is uitgebreid en meermaals bij MKB-Nederland en VNO-NCW onder de aandacht gebracht en op BNR publiekelijk beargumenteerd.

Daarnaast is gelobbyd voor het volgende:

  • Het op de lijst met cruciale beroepen krijgen van servicemonteurs (lift/mechanisatie).
  • Het door laten gaan van grensoverschrijdende arbeid door te kunnen laten gaan en grensoverschrijdende leveringen op peil te houden (o.a. op verzoek van MGB). Hiertoe is samen met Orgalime bij de Europese commissie aangedrongen om de economie gaande te houden en de grenzen open.
  • Het bij MKB-Nederland en VNO-NCW onder de aandacht brengen van de positie van bbl-leerlingen, waardoor een soepele overgang naar bol mogelijk wordt.
  • Het bij MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor een half jaar uitstel van de pensioenopbouw in plaats van uitstel van het betalen van de pensioenfondsrekening.
  • Het bij MKB-Nederland aandringen op een werkbare regeling NOM (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud), ook voor industriële bedrijven.
  • Het aanpassen van de invorderingsrente (van 4% naar 0,01%) bij uitstel van betaling voor belastingen.
  • Het, in aanvulling op het uitstel van rente en aflossing op lopende leningen tot 2,5 miljoen euro bij banken, actief pleiten voor een soortgelijke regeling voor leaseverplichtingen bij leasemaatschappijen.
  • Het samen met MKB optrekken tegen het oprekken van betalingstermijnen tot 90 dagen, zoals nu gebeurt door diverse bedrijven.


Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.