U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Oproep aan metaalbedrijven: doneer beschermingsmiddelen

Er is op dit moment een groot tekort aan beschermingsmiddelen voor medisch, verplegend en verzorgend personeel. Zowel om zelf niet besmet te raken als om kwetsbaren te kunnen verzorgen/onderzoeken zonder besmetting door te geven van de één naar de ander. Op dit moment houdt het Rode Kruis een inzamelingsactie voor mondkapjes, beschermingsmaskers, handschoenen, brillen, wegwerpoveralls/schorten enz. Om die reden roept Madeleine Pierik van Koninklijke Metaalunielid Warnier Precisiemetaal bv uit Joure andere Metaalunieleden op om deze middelen te doneren.

Pierik: “Een deel van de bedrijven die lid zijn van Metaalunie heeft deze middelen in huis. Denk o.a. aan slijp- en polijstwerk, spuitwerk en ook wij gebruiken wegwerphandschoenen voor draaiers die veel met hun handen met koelvloeistof in aanraking komen.” Het gaat volgens haar niet om steriel materiaal: “Het zijn bijvoorbeeld de gewone wegwerphandschoenen, (spat)brillen en ook de ‘klusmondkapjes’ zijn heel welkom. Ik heb het gedoneerd aan onze huisarts, die vertelde dat ze noodgedwongen vrijwel onbeschermd moeten werken en oudere patiënten soms moeten onderzoeken met een sjaal voor hun mond.” De schaarse middelen gaan naar de medewerkers die met (vermoedelijke) coronapatiënten te maken hebben. “De zorg aan kwetsbare ouderen gaat door en een thuishulp trekt van huis naar huis. Met daarbij risico op doorgeven van besmetting voor zowel de zorggever als de kwetsbare zorgontvanger als er niet voldoende beschermingsmiddelen zijn”, aldus Pierik. Die hoopt op deze manier misschien met z’n allen een klein beetje mee te helpen om de verspreiding van het virus af te remmen.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.