U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
In 2020 vinden de Olympische Spelen plaats in Tokyo. In aanloop daarnaar toe zal Nederland zich presenteren in Expo van het TeamNL Tokyo Center in Tokyo. Oost NL organiseert een AgTech handelsmissie naar Japan in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokyo, Wageningen University & Research, IMEC/OnePlanet, Foodvalley en Kennispoort Regio Zwolle. De missie brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand voor ondernemers die hun kansen willen ontdekken in Japan. Voor de zakelijke markt valt er in de maand voorafgaand aan de Spelen namelijk al veel te winnen in Japan.

Onderdeel van de missie is een bezoek aan de Foodvalley Summit Personalised Nutrition. Tijdens de door Foodvalley georganiseerde summit kunnen deelnemers aan de missie ook een apart ‘side program’ AgTech volgen en deelnemen aan de matchmaking. Daarnaast is uniek aan deze missie het onderdeel matchmaking. Hierin wordt op basis van het wensenpakket van het bedrijf door een professionele partij matchmaking verzorgd aan potentiële zakenpartners in Japan.
Kansen voor Nederland

Japan heeft de ambitie om de landbouwsector te moderniseren. Daarvoor heeft het ruimhartige subsidies beschikbaar. Het land heeft honger naar landbouwkennis en Nederland wordt als gidsland gezien. De goede reputatie van de Nederlandse AgriFoodTech-sector én de toenemende vraag naar innovatieve producten bieden kansen voor Nederlandse ondernemers. Nederlandse kennisbedrijven zijn daarom in Japan zeer actief onder meer op het gebied van precisielandbouw en voeding.

Tijdens de missie is er specifieke aandacht voor het publiek-privaat samenwerkingsproject getiteld ‘Transition Towards a Data Driven Agriculture - for a new Dutch & Japanese Potato Circular Value Chain (TTADDA)’.

Waarom deelnemen

  • Matchmaking: op basis van uw wensenpakket wordt door een professionele partij matchmaking verzorgd aan potentiële zakenpartners in Japan.
  • Afwisselend programma: deelname aan netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken en het bezoeken
    van Olympische venues;
  • Lokaal netwerk: toegang tot het netwerk dat de Nederlandse ambassade heeft opgebouwd;
  • Kennismaking met de Japanse (zaken)cultuur en de (technologische) ontwikkelingen;
  • Leren van en netwerken met ervaringsdeskundigen van bedrijven, kennisinstellingen, overheid en experts die diepgeworteld zijn in Japan.

Interesse?
Deze missie staat open voor bedrijven uit heel Nederland. Deelname kost € 395,- per deelnemer excl. reis en verblijfkosten en btw en inclusief deelname aan de Foodvalley summit en alle tours.
Heeft u interesse in deelname? Ga dan naar www.go4export.nl/japan. Aanmelden kan via deze link.

Heeft u vragen over de missie? Neem dan contact op met Belqis Askaryar.
International Trade Development
belqis.askaryar@oostnl.nl
+31 6 14 97 95 34.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl