U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie heeft afspraken gemaakt met vier organisaties om leden te ondersteunen bij het internationaal zakendoen. Heeft u vragen over (werken in) Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, of Frankrijk. Deze steunpunten zijn onafhankelijke organisaties die gespecialiseerd zijn in een bepaalde markt (land).

De helpdesks hebben elk hun eigen specialisatie om u te helpen met uiteenlopende vragen zoals: Welke regelgeving geldt bij het uitvoeren van installatie of montage werk? Hoe vind ik een geschikte handelspartner? Is deze markt interessant genoeg voor mij? Welke voordelen zijn er voor de leden van Metaalunie?

Voordelen voor de leden van de Metaalunie:

Eerstelijns advies
Leden van Metaalunie kunnen contact opnemen met het steunpunt om zich kosteloos te laten adviseren over zakendoen in het betreffende land, en/of een specifiek thema. Bij het eerstelijns advies wordt uitgegaan van het beantwoorden van een vraag van maximaal 30 minuten).

Korting op andere diensten
Leden die door het steunpunt een op maat gesneden onderzoek willen laten verrichten met betrekking tot deze markt, of een handelscontactreis etc. wensen te laten organiseren, of van één van hun andere diensten gebruik wensen te maken, ontvangen bij het NBCC een korting van 10% op het reguliere uurtarief van de helpdesk, en bij Nedubex 20% korting op diensten (ipv het uurtarief).

Extra ondersteuning
Metaalunie organiseert een of meer keer per jaar een bijeenkomst met elke helpdesk over veelgevraagde thema’s. U vindt deze terug in onze agenda.

Specifieke kennis en ervaring
Elke helpdesk beschikt over de nodige kennis van de metaalsector en een uitgebreid archief aan relevante informatiebronnen. Verder zijn zij sinds jaren vertrouwd met het bedrijfsleven aangezien hun hoofdactiviteit is toegespitst op het actief bijstaan van ondernemers die een handelsrelatie met het betreffende land willen opbouwen of verder uitbouwen.

Momenteel heeft Metaalunie Helpdesks voor Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en voor praktische exportvragen:

 • Helpdesk Duitsland (Nedubex) – Regelgeving bij het uitvoeren van werk
  Stichting Nedubex is het Metaaluniesteunpunt Duitsland, voor de fiscaal- en juridische vragen die komen kijken bij het uitvoeren van werkzaamheden in Duitsland. U kunt bij Nedubex kosteloos terecht voor algemene voorlichting met betrekking tot 'Werken en ook bouwen in Duitsland'. Het gaat dan om vragen als “Aan welke juridische en fiscale zaken moet ik denken als ik ga werken in Duitsland?”. Voor meer specifieke vragen kan er gebruik gemaakt worden van de 1e-lijns helpdesk van Nedubex, waarbij vragen per telefoon of email gesteld kunnen worden. Dit betreft vragen over bijvoorbeeld normen, vergunningen, eisen en andere zaken waar men in de praktijk tegenaan loopt. > Lees meer over de helpdesk Duitsland, Nedubex
 • Helpdesk Frankrijk (Heffels Spiegeler Advocaten) – Juridisch advies
  Leden van Metaalunie kunnen terecht bij deze Frankrijk helpdesk om zich te laten adviseren over juridische aspecten die zij tegenkomen bij het zakendoen met Frankrijk. De helpdesk helpt u bij alle mogelijke vragen die u heeft over het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met dit land. > Lees meer over de helpdesk Frankrijk.
 • Helpdesk Verenigd Koninkrijk (NBCC)
  Leden van Metaalunie kunnen contact opnemen met de helpdesk NBCC om zich te laten adviseren over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk. Het steunpunt helpt u bij alle mogelijke vragen die u heeft over het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met dit land. Ook inzake de Brexit. > Lees meer over de helpdesk Verenigd Koninkrijk.
 • Helpdesk praktische exportvragen (evofenedex)
  U kunt hier terecht met vragen over de praktische zaken die u tegenkomt bij het verwerken van exportorders. > Lees hier meer over evofenedex.

Vragen kunt u stellen aan Metaalunie
U kunt uw vragen over internationaal ondernemen en voor alle helpdesks stellen aan ledenadvies, secretariaat van Team Ondernemen, Economie en Fiscaliteit, via bedrec@metaalunie.nl, of telefoon: 030-6053344. Of direct aan de adviseur Internationaal Ondernemen, Birgit Voorhuis, voorhuis@metaalunie.nl.


Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl