U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf 1 maart 2020 moeten werkgevers en zelfstandigen uit de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland die in Nederland een dienst verrichten of werknemers detacheren dat voor aanvang melden via een online portaal.

Het bedrijf in Nederland dat de dienst ontvangt heeft de plicht de melding te controleren. Het bedrijf moet controleren of de melding is gedaan en of de melding tijdig is gedaan en de juiste informatie bevat. Zowel de dienstverrichter als de dienstontvanger riskeren een boete van € 12.000 als de melding niet is gedaan of fouten bevat.

Wanneer u zelf in de EU en genoemde landen werk verricht, houdt u er dan rekening mee dat er vergelijkbare regels voor u gelden. Wilt u hierover meer weten, kijk dan op de pagina regelgeving bij werk in de EU.

Meldingsplicht vanaf 1 maart
U bent vanaf 1 maart 2020 verplicht uw nieuwe diensten te melden. U kunt uw diensten die op of na 1 maart beginnen vanaf 10 februari 2020 te melden. Gegevens die zijn ingevoerd worden ontvangen door de Inspectie SZW, de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst. Handhaving van de meldingsplicht vindt plaats vanaf 1 maart 2020.

> Lees meer op de website van SZW.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het Team Sociaaljuridisch Advies via sj@metaalunie.nl of telefoonnummer 030 – 605 33 44.

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl