U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Circulariteit wordt een vereiste voor ondernemers
Volgens Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie en voorzitter Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie is circulariteit over enkele jaren een vaste parameter van het ondernemen in het MKB-metaal. Naast flexibiliteit, kleinere series en slimmer produceren zul je in toenemende mate zien dat door externe druk, opdrachtgevers met nieuwe vraagformuleringen komen zegt hij. “En als die opdrachtgever een machine bouwt die volledig demonteerbaar moet zijn, zul je als toeleverancier daarop in moeten spelen met je product”, meent Kaanen.

“Iedereen zal een stukje gaan bijdragen aan de duurzaamheidspuzzel. Het is een ingewikkelde puzzel, die uitwaaiert naar verschillende delen. Maar we weten dat we onze footprint moeten verkleinen, dat we energiebesparende maatregelen moeten nemen en ook dat producten die langer meegaan, kansen creëren. Wacht niet op wet- en regelgeving uit Den Haag, maar ga zelf stappen zetten. Sneller dan je denkt ga je die investeringen terugverdienen.”

> Metaal & Techniek, januari 2020.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl