U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op 14 januari jl. bracht het College van B&W Noordoostpolder een bezoek aan de leden van het Innovatiecluster Noordoostpolder. Het bedrijfsbezoek vond plaats bij Kampstaal in Emmeloord.

Na een korte introductie van Bob Soetekouw op de activiteiten van GB Steelgroup, gaf Auke Sjoerd Tolsma, directeur Polderstaal Producties, een presentatie over de opzet en programmering van het Innovatiecluster. Het cluster kent op dit moment 9 leden en is tijdens de Dag van de Ondernemer op 15 november 2019 gepresenteerd.

Gedreven door de krappe arbeidsmarkt en de transitie richting industrie 4.0 is door de deelnemende bedrijven een eigen investering gedaan als het gaat om de verkenning van de samenwerking met elkaar en diverse stakeholders binnen onderwijs en overheid en te komen tot een eerste opzet van het Innovatiecluster met een ambitieuze activiteiten- en projectenagenda. Er wordt gezamenlijk ingezet op binden, boeien en ontwikkeling van talent, stimuleren van innovatie door het delen van kennis en expertise en natuurlijk promotie van de regio en haar bedrijvigheid.

Auke Sjoerd Tolsma presenteerde namens het Innovatiecluster de volgende prioriteiten:

  • Samenwerking als uitgangspunt zowel tussen bedrijven onderling als met andere clusters, onderwijsinstellingen, organisaties en regionale overheden ter versterking van de regionale economie en werkgelegenheid
  • Met inzet op human capital: hoogwaardig werk MBO en HBO niveau kunnen aanbieden en een gezonde aanwas/instroom hebben voor de sector en daarmee inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt. Veel aandacht voor scholing van personeel dmv opleiding en delen van kennis en inzet op zijinstroom.
  • Een goed draaiend praktijkcentrum realiseren voor instroom en opleiding 
  • Industrie 4.0: inzet op verdere procesinnovatie als gevolg van robotisering en digitalisering
  • Prominent maakcluster realiseren met regionale uitstraling en aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven en talent

Op dit moment draaien de kenniskringen al, wordt samengewerkt met Sterk Techniek Onderwijs, heeft het cluster deelgenomen aan de Careersday bij Windesheim en worden de voorbereidingen getroffen voor de organisatie van Girlsday en Open Dagen bij Deltion. 

In de Noordoostpolder is al het succesvolle Agrofoodcluster actief en samen met het nieuwe Innovatiecluster en het Maritieme Cluster wordt ook gekeken naar de organisatie van gezamenlijke bijeenkomsten over actuele thema’s die voor alle clusters van belang zijn.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl