U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Duitslandplan ontgint handelspotentieel nieuwe technologie en diensten
De Nederlandse topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) wil de komende jaren de groeistap maken om naast handelspartner van Duitsland ook technologie- en innovatiepartner voor Duitsland zijn.

Onze handelsactiviteiten in Duitsland brengen we op een hoger niveau, tegelijkertijd brengen we met een meerjarige programmering focus aan in een lange termijn relatie met Duitsland. Via innovatie-samenwerking kan vervolgens een substantieel handelspotentieel van nieuwe technologie en diensten ontgonnen worden. Bilaterale samenwerking is hoe dan ook een must, op handel- en op innovatiedoelstellingen. Onze Nederlandse culturele eigenschappen als samenwerking, een open mindset, onze pragmatische aanpak van innovatieprojecten en onze sterk groeiende, op open innovatie gebaseerde hightech industrie, zijn een prima basis voor nauwe samenwerking. Alle bovengenoemde ontwikkelingen en het huidige momentum bieden ons kansen.

Alle partners van de topsector HTSM, waaronder Koninklijke Metaalunie, hebben daarom bijgedragen aan een Duitslandplan dat onlangs is verschenen. Centraal in dit document staat het woord ‘samen’. Aan de Nederlandse kant door de onderlinge afstemming en krachtenbundeling te vergroten, en door steeds vaker samen met Duitse partners aan projecten te werken op gebieden waar ze elkaar versterken. De aanzet die in het Duitsland plan is gepresenteerd, dient ook als start voor verdere uitwerking. Het streven is om meer impact te hebben en het voor Duitsland eenvoudiger te maken om met Nederland samen te werken.

Meer informatie over internationaal ondernemen.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl