U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
"Geneuzel over statiegeld heeft niets te maken met circulariteit"
“Statiegeld heeft helemaal niets te maken met circulariteit. Alleen is het een politiek stokpaardje geworden en het bekt lekker. Volgens mij moet je je op de hoofdzaken richten. Ik zie voor bedrijven veel kansen liggen en nieuwe verdienmodellen verschijnen, maar als we hier in discussies over circulaire economie blijven hangen in onderwerpen als blikjes en flesjes, is dat heel erg jammer.” Dit zegt VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs in een interview in Metaal & Techniek van november (uitgave Koninklijke Metaalunie).

De suggestie van Metaalunie om bedrijven die aantoonbaar kunnen maken dat ze al veel energie besparen, vrij te stellen van de informatieplicht energiebesparing, vindt Ziengs een interessante gedachte. “Je moet dan wel onderzoeken hoe die ondernemer dat moet aantonen. Zodat hij niet alsnog opgescheept wordt met administratieve rompslomp. Je moet niet het paard achter de wagen spannen. Dan kun je het beter laten zoals het is”, vindt hij wel.  Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Een vacature is geen sinecure

Lees meer.