U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid in 2015 ontvangen werknemers bij ontslag door de werkgever een zogenaamde transitievergoeding. Dit geldt ook als langdurige arbeidsongeschiktheid van de werknemer de reden voor beëindiging is. In de praktijk werden daarom langdurig zieke werknemers niet ontslagen maar werden deze dienstverbanden slapend voortgezet. De werknemer blijft in dat geval formeel in dienst, zonder werkzaamheden te verrichten en zonder loon te ontvangen. Omdat er geen sprake is van ontslag, hoeft dan geen transitievergoeding te worden betaald.

Log in om het hele artikel te lezen

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.