U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
eHerkenning is een digitaal identificatiemiddel dat een bedrijf nodig heeft bij contacten met officiële instanties als dit verplicht is gesteld. Het identificatiemiddel is bedrijfs- én persoonsgebonden. Een soort DigiD voor bedrijven dus.

Bekijk een overzicht van aangesloten organisaties. Op dit moment moet u eHerkenning in ieder geval gebruiken bij de Belastingdienst, de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en het UWV. In de toekomst wordt het gebruik van eHerkenning voor steeds meer instanties verplicht gesteld.

Betrouwbaarheidsniveaus?
Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Iedere officiële instantie bepaalt per dienst welk niveau is vereist. Het advies is om in ieder geval te kiezen voor betrouwbaarheidsniveau 3, aangezien het UWV dit niveau vereist.

Hoe vraagt u eHerkenning aan?
Het proces om eHerkenning aan te vragen bestaat uit verschillende stappen. Doorloop het stappenplan.

Erkende leveranciers eHerkenningsmiddelen
eHerkenningsmiddelen zijn aan te vragen bij door de Rijksoverheid erkende leveranciers. Ze voldoen allemaal aan dezelfde eisen die worden gevraagd, maar concurreren met elkaar in onder andere type eHerkenningsmiddelen die ze verkopen en de prijs. Hierdoor ontstaat marktwerking en kunt u op basis van uw criteria zelf kiezen bij wie u eHerkenning aanvraagt.

Aanvragen of upgraden?
Het is goed mogelijk dat u al een eHerkenning heeft voor uw contacten met de Belastingdienst. Uw boekhouder of accountant weet hier wellicht meer van. Heeft u inderdaad al een eHerkenning, maar is het betrouwbaarheidsniveau te laag? Neem contact op met uw leverancier van uw huidige eHerkenningsmiddel om te vragen of een upgrade mogelijk is.

Aandachtspunten
De leverancier is verplicht om uw identiteit vast te stellen. U bent dan ook in ieder geval verplicht om een kopie van uw legitimatiebewijs bij te voegen. Daarnaast is het voor niveau 3 en hoger noodzakelijk dat de persoon voor wie een eHerkenning wordt aangevraagd, staat ingeschreven voor de onderneming in de Kamer van Koophandel. Tevens zal de leverancier langs komen om te controleren of u daadwerkelijk degene bent door wie een eHerkenning is aangevraagd.

De leverancier is verplicht zich te houden aan de privacy-eisen op grond van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dit geldt ook voor de officiële instanties waar u kunt inloggen.

Kosten
De aanschaf en het gebruik van eHerkenning brengt kosten met zich mee. Deze verschillen per betrouwbaarheidsniveau en de gekozen leverancier.

Meer info op www.eherkenning.nl.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl