U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het was weer een roerig weekje. Donderdag had ik mij helemaal verheugd op het uitzwaaifeestje op het strand bij Wijk aan Zee. Gewapend met de Europese vlag ging ik opgewekt met de trein die richting uit. Je gaat er bij zo’n evenement toch vanuit dat het wel druk zal worden, dus de auto was geen optie. Ik vond het opvallend stil in de trein. Het leek wel of de NS alvast de dienstregeling voor de Grand Prix 2020 aan het testen was. Aangekomen op het winderige strand trof ik slechts drie zeemeeuwen. De dappere woorden van Boris bleken loze kreten. Engeland houdt ons dus nog minimaal drie maanden in een wurggreep van onzekerheid. En het kan nog steeds alle kanten op afhankelijk van wat er volgt.

Het gezamenlijk protest van verontruste ondernemers de dag ervoor op het Malieveld, bestond niet uit loze kreten. De overeenkomst is wel dat we ook hier in een wurggreep zitten. We hebben in Nederland een serieus probleem rond de wijze waarop de politiek denkt de problemen op dit moment aan te kunnen pakken. Op een aantal fronten wordt niet adequaat opgetreden met als resultaat stevige problemen voor diverse sectoren in het land. Je vraagt je af hoeveel sectoren het malieveld nog moeten betreden voor er een daadkrachtige visie ontstaat op de problemen waar de maatschappij een oplossing voor vraagt. En dan wel een visie die rekening houdt met de diverse belangen in onze maatschappij. Het wordt tijd dat de politiek stopt met dubben en draaien en daadkrachtig die visie volgt.

Gelukkig waren er deze week ook mooie momenten. Maandag kwam de bondsraad van Metaalunie weer bijeen voor onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Belangrijkste besluiten van dit hoogste orgaan in onze vereniging zijn het goedkeuren van de jaarrekening, het vaststellen van de begroting voor 2020 en het bepalen van de contributie voor volgend jaar. En met gepaste trots kan ik melden dat de contributie, voor het derde jaar op rij, niet wordt verhoogd, omdat het simpelweg goed gaat met de vereniging. En mkb bedrijven moet je niet zwaarder belasten dan nodig is, een voorbeeld wat het kabinet zeker zou moeten volgen.

Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.