U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie steunt actiedag met advertentie in de Telegraaf
Vandaag vindt op het Malieveld in Den Haag de landelijke actiedag ‘Grond in verzet’ plaats. Op deze actiedag uiten ondernemers in de bouw en grondverzet met hun toeleveranciers hun ongenoegen over de huidige stop op projecten in bouw (en landbouw) die veroorzaakt is door het uitblijven van duidelijkheid over de stikstofmaatregelen en PFAS.

Met een paginagrote advertentie in de Telegraaf van vandaag ondersteunt Koninklijke Metaalunie, samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en andere brancheorganisaties de actiedag. Onder het motto ‘Nederland staat op slot, politiek trek ’t vlot’ vragen de brancheorganisatie aandacht bij de politiek, zowel landelijk, provincies als gemeenten, voor de ernst en grootte van het stikstof- en PFAS-probleem voor BV Nederland. Het leidt namelijk tot ernstige, ontoelaatbare gevolgen voor bedrijven in deze sectoren.

Metaalunie ondersteunt deze actiedag op verschillende manieren en via verschillende communicatiekanalen. Zo zijn er over de actiedag en de PAS en PFAS-problematiek op de Metaaluniewebsite verschillende berichten geplaatst, is Metaalunie medeondertekenaar van het actiepamflet en van de paginagrote advertentie die vandaag in de Telegraaf is gepubliceerd. Ook de wekelijkse blog op de Metaaluniewebsite gaat in op dit onderwerp. Hierin stelt Jos Kleiboer, directeur beleid van Metaalunie dat dit PAS en PFAS-probleem veel meer impact heeft dan de politiek denkt en het ook veel te lang duurt om tot een adequate aanpak te komen. ‘De actie ‘Nederland staat op slot, politiek trek het vlot’ moet voor een doorbraak zorgen en de discussie vlot trekken’, aldus Kleiboer in de blog.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Werkend leren werkt

> Lees meer.