U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ondanks ‘Brexit-moeheid’ strijden voor Brexit-met-deal
Alhoewel de ‘Brexit-moeheid’ er bij velen goed in zit, blijft Koninklijke Metaalunie op het standpunt dat tot het einde gestreden moet worden voor de uitkomst van een Brexit-met-deal. Metaalunie is blij dat het ernaar uitziet dat de EU het gevraagde uitstel zal accepteren omdat dit de kans op een Brexit met een deal zal bevorderen.

Berekend naar toegevoegde waarde is het Verenigd Koninkrijk (VK) na Duitsland het belangrijkste handelsland van Nederland. Nederland zou daarom wel eens het hardst kunnen worden getroffen van alle EU-landen als het VK uiteindelijk toch zonder deal Europa verlaat. Metaalunie volgt daarom het nieuws rond de Brexit-soap op de voet.

De Brexit-soap is op ‘full steam’ sinds een aantal belangrijke stemmingen in het Britse parlement. Dat stemde dinsdagavond voor de Brexit-deal. Dat is een stap in de goede richting vindt Metaalunie want daarmee lijkt de weg naar een zachte Brexit een stukje dichterbij. In een stemming die daar op volgde werd Prime Minister Johnson echter gedwongen opnieuw uitstel te vragen bij de EU. Het parlement vond het voorgestelde tijdspad om de Brexit voor 31 oktober te regelen namelijk te kort. Omdat Johnson zijn eigen verkiezingsbelofte daarom niet kan waarmaken is de kans groot dat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Voorlopig komt er geen einde aan de Brexit-soap.

Ondanks dat 60% van de bedrijven zegt goed te zijn voorbereid op een harde Brexit betekent dit dat 40% dat niet is. Volgens Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen van Metaalunie, moeten vooral ondernemers die zakendoen met het VK, maar nog geen ervaring hebben met het zakendoen buiten de EU, in actie komen (als ze dat nog niet hebben gedaan). Hoe ze een aantal zaken goed kunnen regelen, wordt beschreven in de kennisbank op de Metaalunie website.

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl