U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Stikstofproblematiek; vergunningverlening deels weer op gang
Als gevolg van de vernietiging van het Programma Aanpak Stikstof door de Raad van State werd geen toestemming meer verleend door overheden om te bouwen en te gebruiken. Sinds 16 september 2019 is een aangepaste rekentool stikstof weer beschikbaar. Als uw project geen bijdrage levert aan de stikstofdepositie op natuurgebieden, dan zou een toestemming verleend kunnen worden.

Per 11 oktober 2019 wordt dit onder voorwaarden ook weer mogelijk als uw project wel bijdraagt aan de stikstofdepositie. De provincies hebben inmiddels beleidsregels gepubliceerd hoe wordt omgegaan met de mogelijkheden om in die gevallen intern en extern te salderen.

Kan uw bouwproject niet doorgaan? Bevindt uw bedrijf zich dichtbij een natuurgebied? Metaalunieleden kunnen contact opnemen met een van de adviseurs bestuursrecht. Zij kunnen u adviseren en bijstaan: bj@metaalunie.nl of 030 – 605 33 44.

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.