U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Machine-industrie plust 10 procent in augustus
Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie met bijna 10% het sterkst. Ook de productie van de transportmiddelen- en metaalproductenindustrie groeide. De helft van de bedrijfsklassen in de industrie had echter te maken met een krimp van de productie.

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus 0,8% lager dan in augustus 2018, maakt het CBS bekend. Dit is de zesde achtereenvolgende maand met een krimp van de productie. Van juli op augustus 2019 steeg de productie met 0,9%.Van medio 2014 tot begin 2018 was er sprake van een stijgende trend van de industriële productie. Daarna is de trend licht dalend.

Het producentenvertrouwen industrie is in september afgenomen. Het vertrouwen ligt echter nog ruim boven het langjarige gemiddelde.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Het vertrouwen van de Duitse industriële producenten (Ifo-index) daalde in september naar het laagste niveau na 2009. Ze oordeelden opnieuw minder positief over de huidige bedrijvigheid. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie kromp in augustus met 4 % in vergelijking met een jaar eerder.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.