U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Nederland economische koploper
Nederland is de economische koploper van Europa en streeft zelfs Duitsland voorbij. Dat blijkt uit onderzoek van World Economic Forum. Op de ranglijst van meest concurrerende economieën ter wereld staat Nederland op vier, twee plaatsen hoger dan vorig jaar. We zijn Europese concurrenten Zwitserland en Duitsland voorbijgestreefd. Alleen Singapore, Amerika en Hongkong staan nog boven ons.

Nederland heeft de basiscondities voor een concurrerende economie goed voor elkaar: een heel goede infrastructuur, een gezond financieel systeem, een goed opgeleide bevolking en een flexibele arbeidsmarkt. Ondanks alle politieke discussie over de rol van het bedrijfsleven is Nederland nog steeds een ondernemersvriendelijk land. Volgens het onderzoek is Nederland veel dynamischer dan Duitsland.

Sinds de ophef over de dividendbelasting is de toon van politiek Den Haag richting bedrijven veel kritischer. Maar er zijn in de praktijk weinig veranderingen. Het vestigingsklimaat wordt voor een belangrijk deel bepaald door het fiscaal beleid en de kwaliteit van de beroepsbevolking en die zijn nog steeds aantrekkelijk voor hoofdkantoren. De afgelopen jaren zijn er door de dreigende Brexit in Nederland alleen maar meer hoofdkantoren bij gekomen.

Nederland scoort ongeveer even goed als een jaar geleden. Maar Zwitserland en vooral Duitsland doen het veel minder goed, waardoor ze onder ons land eindigen. Nederland heeft goed kunnen profiteren van de economische opleving en heeft die groei kunnen vasthouden. Dat geldt minder voor die andere landen. In vergelijking met andere Europese landen heeft Nederland een uitstekende voedingsbodem om in de toekomst succesvol te concurreren.

Bron: De Telegraaf

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.